Initiatief

In november 2012 kwamen, op initiatief van een buurtbewoonster, een aantal mensen bij elkaar die al langer met een schuin oog keken naar het braakliggende terrein dat zoveel mogelijkheden bood als speel-, beweeg- en ontmoetingsplek. Zij besloten een werkgroep te formeren die zo’n plek, een Speulplek, wilde realiseren.

Visie

De Speulplek is ontstaan vanuit de wens om groen en welzijn op een natuurlijke wijze samen te laten komen. Een plek die uitnodigt om te spelen, struinen, wandelen, uitrusten, sporten, genieten, ontspannen. Een plek om samen te komen of rustig alleen te vertoeven. Een plek die door iedereen benut kan worden en waaraan velen hun steentje bijdragen.

Werkwijze

De naam en het logo zijn spelenderwijs ontstaan, gewoon kletsend en luisterend naar elkaars ideeën. En kijkend naar wat er vanzelf, van nature, ontstaat. Zo ontstond, samen kijkend naar het bord dat door de kinderen was gemaakt, het idee om dit als logo te gebruiken. Dit was niet van te voren gepland, maar toen het voorstel geopperd werd, was ieder het er meteen mee eens!

Dit is een mooi voorbeeld van de werkwijze van De Speulplek. Vanuit plezier en met creativiteit wordt er gekeken naar wat er gedaan moet worden, om De Speulplek te realiseren. Ieder van ons heeft zijn eigen (werk)ervaringen, interesses & contacten, die hiervoor ingezet worden. Omdat het een tijdelijk project is, willen we niet te veel tijd verliezen met afwachten. Dit maakt dat de werkgroep actief handelt, en op alle fronten de handen uit de mouwen steekt. We overleggen 1 a 2 keer per maand, om vooral zaken betreffende de gemeente, het gebruik van de grond en de juiste informatie boven tafel krijgen. De Speulplek heeft de wens om niet afhankelijk te worden van grote subsidies, die veel tijd en verantwoording vragen. We proberen diensten en geld te genereren, via korte lijnen en met kleinschalige subsidieaanvragen, die relatief snel worden toegekend. De contacten die we leggen en de medewerking die we vragen, hebben een vrijwillige en praktische aard. Ons doel: De Speulplek zo spoedig mogelijk ‘speelklaar’ krijgen!

 

Facebooktwitterlinkedin