Tentoonstelling ontwerpen

P1040951Vandaag is op basisschool Op Weg het ontwerp gepresenteerd dat door Van Raaij tuinen voor De Speulplek is gemaakt. Het betreft een plattegrond die door Van Raaij speciaal voor deze gelegenheid is vervaardigd en door Helen Toonen van de werkgroep tot maquette is bewerkt. Het resultaat mag er zijn. De leerlingen konden zich vergapen aan allerlei geweldige elementen die hun plek in het ontwerp hebben gekregen en die grotendeels geïnspireerd zijn op ideeën van de leerlingen zelf. Want zij hadden eerder hun ideeën in heuse ontwerptekeningen vastgelegd. Deze ontwerptekeningen hangen nu rondom het ontwerp van Van Raaij in de hal van de school. En zo is een echte tentoonstelling ontstaan.Elementen die op het ontwerp van Raaij te zien zijn, zijn een fietscrossbaan, een amfitheater, een klim- en klauterplek, een bouwplek, een trapveld, een doolhof, een plukveld, water met bruggetjes en over het hele terrein paden.

Deze elementen zullen, afhankelijk van de mensen en middelen die beschikbaar worden gevonden, stap voor stap gerealiseerd gaan worden. En natuurlijk kunnen in de loop van de tijd bepaalde elementen nog aangepast en toegevoegd worden. Zo moet onder andere nog een goede voorziening voor het uitlaten van honden worden bedacht.

Woensdag 29 mei wordt het startschot voor de ontwikkeling van De Speulplek gegeven met de plaatsing van een bankje en enkele fruitbomen. Iedereen, van jong tot oud, is hierbij van harte welkom.

Facebooktwitterlinkedin