Plaatsing bord Speulplek

Achter de schermen is de afgelopen maanden het initiatief geboren om van de Ooijse Graaf een speel- en ontmoetingsplek te maken. Er is een werkgroep ontstaan, informatie ingewonnen en interesse bij de inwoners van Ooij en bij de gemeente gecreëerd. Wensen, ideeën en voorwaarden van alle betrokken partijen werden verzameld, en in een plan omgezet. Er vonden overleggen plaats, en er werd veel gebeld en gemaild, over en weer.

DSC_6595fotobord
foto: Henk Baron

Op 30 januari 2013 was, na al dit werk, de Speulplek toe aan een eerste, vrolijke activiteit. En in de geest van De Speulplek werd dit een buitenactiviteit, waar iedereen even naar toe kon komen en aan mee kon doen: het beschilderen en plaatsen van het Speulplek-bord op de Ooijse Graaf.

De voorbereidingen werden getroffen, in samenwerking en met medewerking van enkele bedrijven. De aankondigingen mochten op verschillende locaties opgehangen worden. Het gronden van het bord werd gedaan op de werkplaats van aannemersbedrijf Vermeulen, met swingende muziek op de achtergrond. Schildersbedrijf Michel Verriet doneerde verf en T-shirts, om kleding te beschermen. En Dorus Daamen kwam speciaal even uit Kekerdom, om de palen in de grond te slaan.

DSC_6513fotoschilderen
foto: Henk Baron

Woensdagmiddag 30 januari was ’t zover. ’t Zonnetje kwam voorzichtig tevoorschijn. De eerste kinderen kwamen, en begonnen te schilderen. ….Toen, ineens, pakten de wolken samen. Het weer werd bar en boos, met regen, harde wind en zelfs hagel. Toch kon dit de pret niet drukken, meer kinderen kwamen en hadden zin om mee te helpen. En zo werden er 25 handjes op het bord geschilderd! Na het schilderen dronken de kinderen limonade en snoepten een spekje weg. Sommige kinderen bleven op het terrein spelen, tussen de buien door. Ze klauterden de bulten op, of gingen spetteren in een regenplas. Een feestje!

DSC_6549bult
fotö: Henk Baron

De vrolijk dansende letters en handjes hebben weer en wind doorstaan. Het is zelfs het logo geworden voor De Speulplek, omdat deze vrolijke, gekleurde handjes precies weergeven waar ’t om gaat op De Speulplek: In de buitenlucht samen bezig zijn en plezier maken!

Facebooktwitterlinkedin