Het eerste stukje Speulplek

foto bankje
foto: Henk Baron

Afgelopen woensdagmiddag is het eerste stukje Speulplek gerealiseerd: er prijkt nu een bankje omringd door 8 fruitbomen. De belangstelling was groot en het weer niet zo best, maar onder de neergezette partytent was het goed toeven en kreeg de middag een extra feestelijk tintje. Nadat Henk Zwartbol van de werkgroep iedereen welkom had geheten, uitleg had gegeven over de ontwikkeling van De Speulplek en vooral ook iedereen bedankt had voor de vaak belangeloze medewerking hieraan (zie onderaan het artikel), was het tijd voor de officiële onthulling van het eerste Speulplek-bankje. Dit werd met verve gedaan door ‘opa en oma van Steen’ samen met hun kleindochters Evi en Nikki. Met gevaar voor natte billen, namen zij als eersten plaats op het bankje. Al snel daarna werd het bankje door andere aanwezigen getest en gezegd kan worden, dat het bankje aan velen plaats biedt!
Veel tijd om te zitten was er echter niet want er moest nog hard gewerkt worden. Er lagen 8 fruitbomen, waaronder een aantal forse exemplaren, te wachten om geplant te worden. Iedereen nam een schop ter hand om de harde grond te lijf te gaan, maar hulp van het in allerijl opgeroepen Loonbedrijf Scholten uit Ooij was hard nodig om gaten te graven die groot genoeg waren. Met vereende krachten werden vervolgens de bomen geplant: 4 jonge appelbomen, aangeleverd door Klussief uit Groesbeek en 4 al wat oudere fruitbomen (appel, peer, pruim en kers) aangeleverd door Van Raaij Tuinen. Toen ze eenmaal stonden, bood het geheel een idyllische aanblik: op een cirkel van vers gemaaid gras een bankje te midden van fruitbomen. Dat het gras gemaaid was en dat het bankje zo stevig op zijn plaats staat, is overigens te danken aan Piet Verriet uit Ooij. foto planten fruitbomen

Met het plaatsen van het bankje en de bomen, is het eerste stukje Speulplek gerealiseerd, een stukje waar we trots op zijn. Vooral ook omdat het met zoveel hulp en samenwerking tot stand is gebracht. Ook voor het vervolg zullen we deze hulp en samenwerking hard nodig hebben. In het weekend van 15 en 16 juni vinden er grote werkzaamheden plaats waarbij De Speulplek zijn contouren krijgt en er andere onderdelen gerealiseerd gaan worden, zoals de fietscrossbaan. Er volgt nog een speciale oproep voor alle vrijwilligers die we in dit weekend nodig zullen hebben.

Voorlopig kan iedereen nu even rustig op het bankje plaatsnemen en genieten van De Speulplek zoals die is en moet gaan worden.

Voor de realisatie van het eerste stukje Speulplek danken wij hartelijk:

Piet Verriet, voor het maaien van het gras en het plaatsen van het bankje;
Van Raaij tuinen voor het aanleveren en planten van de fruitbomen;
Klussief voor het aanleveren en planten van de appelbomen;
Loonbedrijf Scholten voor de graafwerkzaamheden;
Spar Ooij voor de appels en de partytent;
Henk Baron voor de foto’s,
en natuurlijk gemeente Ubbergen en Oosterpoort Wooncombinatie voor de structurele hulp.

 

Facebooktwitterlinkedin